Kiderült, miért találják a nők szexibbnek a szakállas férfiakat

szakáll, borosta, férfi
Forrás: Thinkstock -
tanulmány szexi férfi szakáll
Egy tanulmányból kiderült, hogy a szakállas férfiak sokkal szexibbek és vonzóbbak a nők számára, mint azok a társaik, akiknek nem borítja szőrzet az arcát.

A kutatás során 8500 nőt kérdeztek meg arról, hogy a férfiak mely külső tulajdonságait tartják szexinek, vonzónak. A legtöbben ragaszkodtak a szakállhoz, azt mondták, hogy egy férfinak sokkal határozottabb, erőteljesebb a kisugárzása, ha arcszőrzete van.

Szexi, de egészséges is a szakáll?

Sok férfit elriasztottak a színészek és hírességek körében egyre népszerűbb arcdísz viselésétől azok a fényképek, amelyek az arcszőrzetbe tapadt ételmaradékokat, sőt a szakállra folyó orrváladékot ábrázolták. Egy nemrég napvilágot látott új-mexikói kutatás pedig bélbaktériumok nyomait mutatta ki a véletlenszerűen vizsgált szakállmintákban, mégpedig olyan fajtákét, amelyek általában a székletben is megtalálhatók.

A tanulmány vezetője, Barnaby Dixson szerint egyszerű a magyarázat. Az arcszőrzet, borosta ad egyfajta karaktert az arcnak, kiemeli az állkapocs környékét, férfias jegyeket kölcsönöz az arcnak. A férfi arc szőr nélkül fiatalnak, éretlennek tűnhet a legtöbb nő szemében. A szakáll tulajdonképpen a dominancia legnyilvánvalóbb jele.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.